Despre dragoste si alti demoni

Cand eram mica credeam in printi. Credeam cu tarie ca el va veni calare pe un cal alb si ma salva din rutina in care imi piereau visele. Mai tarziu, insa, mi-am dat seama ca lucrurile frumoase se intampla doar in filme si dragostea este un cliseu. Este un fel de a renunta la tine pentru o alta persoana. Si relatiile din jurul meu imi aratau ca iubirea poate sa fie oarba, poate sa doara, poate sa te distruga, daca nu esti atent cu inima ta. Nu mi-am dorit nimic din toate astea. Am preferat sa ma intorc in lumea creata de mine, acolo unde exista perfectiune. Acolo, unde dragostea era atat de puternica incat reusea sa treaca granitele temporalitatii si normalitatii. Imi doream un Allan care sa ma iubeasca la fel de mult precum o iubea acesta pe Maitreyi. Imi doream sa cred ca exista cineva care sa vada lucrurile asa cum le vedeam eu, fara sa ma considere o ciudata. Imi doream atat de multe, incat stiam ca nu exista o persoana care sa ma faca sa simt toate aceste trairi.

Si complexitatea este in sine o simplitate. Pentru ca la baza are o dorinta nebuna de a atinge un anumit ideal. Eu imi doream sa respir iubire. Si asta faceam, prin fiecare carte pe care o citeam. Prin fiecare poveste pe care o cream. Prin fiecare moment in care credeam ca dragostea poate sa te transforme intr-un om mai bun.

Si acum cred in puterea unui suflet. Puterea de a nu te lasa prada rutinei. Puterea de a nu renunta la propria persoana pentru ca circumstantele vietii te transforma intr-o  umbra a ceea ce erai odata. Pentru ca nimic nu este mai puternic decat sufletul si doar el conteaza. Nu hainele care imbraca trupul, nu fardul care acopera chipul, nu banii, nu jobul, nu casa in care stai, ci sufletul tau. El este cel care iti spune cine esti si ce ai in viata. Pentru ca atunci cand mori, pleci din aceasta lume cu sufletul tau, nu cu bani sau alte lucruri materiale. Si cum poate trai altfel un suflet decat iubind?

Si dragostea transforma fiecare zi in altceva. Pentru ca in doi lumea este mai frumoasa, soarele straluceste mai puternic, iar ploaia este momentul perfect pentru o plimbare  fara pantofi.  Pentru ca nu mai esti singur, iar povestile din carti se transforma in realitate.

Si astazi, dupa trei ani de relatie pot spune ca sunt mai indragostita decat in prima zi. Pentru ca dragostea pentru o persoana este infinita, daca stii cum sa transformi fiecare furtuna in zile insorite.

Si iti multumesc tie, pentru ca ai fost acolo sa ma ridici de fiecare data cand ma pierdeam in negura disperarii. Pentru ca dragostea poate face totul posibil.

Advertisements

6 thoughts on “Despre dragoste si alti demoni

  1. Intamplator am gasit acest blog si este foarte binevenit este in momentul de fata…foarte frumos interpretat se vede ca esti un suflet generos 🙂 mult succes si sa ne mai inspiri Roxana !

  2. In concluzie doreai sa te regasesti in sine. frumoase ganduri..Unul din sensul existentei este fericirea , bucuria la care se ajunge prin iubire …Cred ca omul este facut sa fie fericit ba chiar as spune ca asta este menirea sa. Imi doream sa citesc ceva frumos in timp ce-mi sorbeam ceaiul si maestru google m-a condus aici atunci cand am tastat “despre dragoste “..Multumesc !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s